30-04-2018 t/m 05-05-2018 Treffen

Struinen op Texel (deel 2)

Voorafgaand aan dit evenement ‘Struinen op Texel’ (deel 2), is het evenement ‘Kuieren door de Bollen’ (deel1 ). Je kan inschrijven voor één evenement, maar ook voor beide evenementen (wel apart inschrijven), zodat je 8 nachten kunt genieten van Noord-Holland inclusief Texel.

Maandag 30 april:

Zijn we vanaf 12.00 uur welkom op de CP Willemsoord 41 Den Helder. De koffie/thee met wat daarbij staat klaar als je aankomt. Je kunt s ’middags een bezoek brengen aan het Marine museum of Fort Kijkduin/ Noordzee aquarium. Om 19.00 uur krijgen we een rondleiding op het prachtig gerestaureerde Lichtschip Texel. Daarna is het tijd voor een praatje met daarbij een drankje en een hapje.

Dinsdag 1 mei:

Gaan we naar Texel en verblijven 4 nachten op de SRV camping van Boer Lap Hemmerkooi 20 Den Hoorn. Een Texelse gids fietst met ons mee en laat de prachtige plekjes van haar eiland zien. Onderweg gaan we in de lig-bioscoop van Texelwool een film bekijken met de vele facetten van het eiland zodat we weten wat er de komende dagen te bekijken is.

Woensdag 2 mei:

De Garnalen Kotter TX 10 of TX 20 neemt ons mee het wad op voor een tocht van zo’n twee uur. We gooien de netten uit, en na een half uur halen we ze weer op. Daarna worden ze gesorteerd, gekookt en je kunt ze zelf pellen en proeven. Ook geven zij tekst en uitleg over de vangst.

Donderdag 3 mei:

Op de Schapenboerderij Texel geeft de boer ons een korte rondleiding door het bedrijf met meer dan 25 rassen. Je kunt de lammetjes knuffelen en er is een demonstratie schapen drijven, ook is een informatie film over de schapenhouderij. In de winkel is alles van wol, vachten tot knuffels te koop.

Vrijdag 4 mei:

Zin in een wandel of fietstocht te gaan maken? In overleg bekijken we wat we gaan lopen of fietsen. Een wandeling door De Slufter of De Muy is een aanrader. Tijdens de wandel- of fietstocht kun je misschien een bezoek brengen aan het Juttermuseum of beklim de 118 treden van de Vuurtoren en geniet van een geweldig uitzicht. Wil jezelf iets ondernemen of een dagje niks dan is dat uiteraard ook goed!

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei zou CCN het op prijs stellen dat er om 20:00 uur 2 minuten stilte wordt gehouden.

Zaterdag 5 mei:

Na de koffie met …….. praten we nog even na over al onze belevenissen. Daarna sluiten we deze dagen met elkaar af. Wil je langer op Texel blijven, er is nog veel te ontdekken, dan is dat mogelijk. De bootticket blijft gewoon geldig.

Bij dit evenement is inbegrepen:
-5 overnachtingen. ( 1 x CP en 4 x camping)
-boot Texel tot 6,50 meter.
Is de camper langer dan 6,50 meter, dan zijn er extra kosten aan verbonden
-Fietstocht met Texelse gids en bioscoop Texelwool
-Aankomst en vertrek koffie/thee met wat erbij en diverse hapjes en drankjes
-1 x koffie met gebak
-varen/ vissen met een garnalen kotter
-excursie /rondleiding Schapenboerderij

Note: fiets, museumkaart meenemen.

Aanvullende prijs informatie

Kosten: Nog niet bekend.
Sluitingsdatum: 23-04-2018
Honden toegestaan: ja, mits aangelijnd
Fietsen meenemen: ja
Maximum aantal campers: 17
Activiteit gaat door als er minimaal: 12 campers inschrijven
Organisator(s): Barbara van der Schaft

Bezoek de website van dit evenement voor de meest actuele en volledige informatie.


Terug naar overzicht

Noor-Holland

Registreer als vriend!

Waarom registreren? | Aanmelden, ben geregistreerd

Social media

U kunt zich ook aanmelden met uw Google of Facebook account. Klik hiervoor op een van onderstaande iconen:

Hulp nodig?

Guus Hofstede